Bramborový salát se špenátem a vejci
07.11.2017
Dobrota, není co dodat :) Výborný samotný i jako příloha k masu či rybě :)
Potřebujeme asi 8 brambor, 2-3 vejce, čerstvý listový špenát - 1 vaničku, lžíce dijonské hořčice, lžíce hrubozrnné hořčice, lžíce olivového oleje, lžíce javorového sirupu, šťávu z citronu, pažitku, sůl, pepř.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. V misce si smícháme obě hořčice, oliv. olej, javorový sirup a šťávu z citronu dle chuti. Zálivku promícháme s bramborami. Špenát mezitím dáme na pánev a necháme trochu "zvadnout". Můžeme před tím, než vhodíme na pánev špenát osmahnout nakrájenou cibulku na kapce oleje, ale není to nutné. Špenát přidáme k bramborám, stejně tak uvařená a nakrájená vejce. Osolíme, opepříme, zasypeme pažitkou a hotovo.