Brambory pečené s fenyklem

11.11.2017

Všechno je jednou poprvé, i tento způsob úpravy brambor a je to i k jídlu :)))

Na tuto dobrotu potřebujeme brambory, fenykl, sterilovaný hrášek, zelenou papriku, cibuli, sádlo na vymazání pekáče, já používám olivový olej, bílý vinný ocet, jako koření jsem vybrala mořskou sůl s bylinkami.

Všechno očistíme a kromě hrášku nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme sádlem nebo olejem a začneme vrstvit. Nejdříve brambory, osolit, okořenit, nebo jen opepřit, další vrstva fenykl, brambory, opět osolit, okořenit, dále scezený hrášek a papriku, brambory a zase sůl a koření, cibule, brambory a i na závěr posolit a okořenit. Místo koření lze použít bylinky jaké se nám hodí, proto já používám rovnou tu bylinkovou sůl, pokud nemám čerstvé bylinky. Takto připravené brambory dáme do vyhřáté trouby péct, dokud brambory nezměknou a nechytnou barvu, což se v mé troubě moc nedaří :), barvu pak chytají hlavně odspoda :)))), ale to už záleží jak komu peče trouba. Nechala jsem je cca 20 minut péct pod alobalem, pak už jen tak odkryté.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky