Kousky z kuřecích stehenních řízků, aneb co dům dal
24.10.2017
Rychlé a docela chutné jídlo zrovna z toho co je doma.
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na malé kousky a dáme marinovat do směsi sójovky, vorčestru a trochy solamylu. Délka marinování závisí od toho, kolik máme času. Každopádně hodinka postačí, a když ani to ne, svět se nezboří. Na oleji opražíme drobně nakrájenou cibuli dozlatova a přidáme maso, orestujeme. Pak přidáme pokrájenou červenou papriku a konzervu krájených rajčat. Podle chuti dosolíme, opepříme, můžeme přidat trošku cukru, rajčata bývají kyselá. Všechno spolu podusíme, cca 20 minut a těsně před vypnutím přidáme kukuřici. Já jsem dala z konzervy. Jako příloha se hodí rýže, my máme nejraději kulatozrnnou.