Fazolová

24.10.2017

Výživná, přesně taková, jak ji máme rádi.

Použila jsem dva druhy fazolí, nejdříve jsem povařila větší červené a pak k nim přidala bílé. Někdy fazole dopředu namáčím, někdy ne, protože většinou vařím co mě zrovna kdy napadne. Takže máčení fazolí dopředu moc neřeším. Do fazolí přidávám kuličky pepře, nové koření, bokový list, taky někdy sušený tymián. Jakmile začnou fazole měknout, přidám kořenovou zeleninu na nudličky, cibuli, taky různé zelené natě na vůni a taky malou feferonku. Osolím a přidám nakrájenou klobásu. Tedy víc klobás, jelikož dělám velký hrnec. :) Někdy dávám i dva druhy. Nechám vařit, mezitím si na trošce sádla či oleje udělám zásmažku, do které před vypnutím nasypu mletou červenou papriku. Polévku s tím jen velmi mírně zahustím, aby z toho nebyla hustá kejda, ale aby chytila tu skvělou chuť. No a když píšu, že je to polévka výživná, tak do ní patří ještě nějaké drobení a úplně na závěr majoránku na vůni. V podstatě je tato polévka hlavní chod. :)


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky