Kapustovo vločkové karbanátky

24.10.2017

Bezmasé karbanátky jsou fajn a příjemně zpestří jídelníček.

Na karbanátky jsem použila mraženou řezanou kapustu, mrkev, větší šalotku, nebo více menších, vločky - část mleté, část celé, vejce, sůl, pepř, česnek, kmín.

Všechny ingredience co je třeba nakrájíme, nastrouháme, smícháme dohromady, vajec dáme tolik, aby se nám hmota k sobě dobře pojila, i když je to trošku problém, ale nechtěla jsem vločky předem namáčet a kapustu vařit. Dělám všechno tak, abych měla se vším co nejmíň práce. :) Směs necháme chvilku spolu proležet a pak tvarujeme karbanátky, které dáme na plech na pečící papír, který můžeme, ale nemusíme předem potřít olejem. Pečeme v troubě na mírném ohni asi 45 minut. Někdy do těchto verzí zdravých karbanátek přidávám taky sýr cottage. Každopádně fantazii se meze nekladou, jen to chce se toho nebát. :)

Jako příloha se hodí vařené brambory a zelenina a zelenina a zelenina..... případně nějaký zdravý dip, v mém případě tatarka. :))))) Nicméně občas jíst zdravě nikoho nezabije. ;)

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky