Makový koláč s jablky
24.10.2017
Dietnější verze mlsání, inspirovaná kuchařkou Jíme zdravě s Fitrecepty
4 vejce, 200g mletého máku, 200g polotučného tvarohu, 300g nastrouhaných jablek, 2 lžíce medu (dala jsem jen jednu větší), 2 lžičky kypřícího prášku, 1 lžička vanilkového extraktu, špetka soli.
Žloutky si oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přimícháme jablka, mák, tvaroh, med, kypřící prášek, extrakt a sůl. Sníh opatrně vmícháme do těsta a vlijeme do formy o průměru 20cm, vyložené pečícím papírem. Dáme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme přibližně hodinu na 160-170°C.
Koláč je vlhčí, s tvarohem a ovocem výborný, stejně jako samotný.
Na jednu porci se uvádí 120kcal.