Roláda z mletého masa

24.10.2017

Moje první roláda z mletého masa, nicméně ji určitě ještě někdy udělám, byla výborná.

500 g mletého masa 1 smetana ke šlehání, koření dle vlastního uvážení a chuti, sůl, plnotučná hořčice, šunka, 4 vejce, 1 Moravanka (nebo jiná pikantní sterilovaná zeleninová směs)

Maso okořeníme, zalijeme šlehačkou, dobře promícháme a necháme alespoň hodinu odležet v ledničce. Poté si rozprostřeme buď potravinovou fólii, nebo větší igelitový sáček, navlhčíme vodou, aby se nám lépe pracovalo a rozprostřeme na ni masovou směs. Tu potřeme hořčicí, poklademe šunkou, dáme usmažená vejce a Moravanku (bez nálevu). Konce fólie pomalu začneme stáčet do rolády, líp se pracuje, když si ruce sem tam taky navlhčíme vodou. Hotovou roládu, už bez fólie přendáme na plech, vymazaný kapkou oleje, malinko podlijeme vodou a vodou občas roládu v průběhu pečení potíráme, aby roláda nepraskala. Pečeme na 180 stupňů asi 45 minut.

Bramborová kaše mi k tomu přišla jako ideální.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky