Rychlá a výborná polévka z červené čočky

24.10.2017

Polévka je lepší, když se trošku naleží. Pro hladového chlapa lze přidat kus pořádné klobásy, která se do polévky taky výborně hodí. ;)

Asi 2 lžíce oliv.oleje, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Přidáme mrkev na kolečka a opékáme cca 5 minut. Přidáme utřený, anebo prolisovaný česnek - 2 stroužky a ještě dvě minutky opékáme. Přimícháme 30g rajčatového protlaku a plechovku 200g krájených rajčat. Zalijeme zeleninovým vývarem (1litr), já jsem použila v kostce. Přisypeme 200g červené čočky, přidáme tymián a vaříme do změknutí čočky, což je chvilka. Přidala jsem sůl, pepř a sušené polévkové koření. Hotovka, rychlovka a opravdu dobrůtka. ;)

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky