Zapečené vepřové válečky z kýty

24.10.2017

Většinou je dělám plněné sušenými rajčaty, ale maso jsem na poslední chvíli vytáhla z mrazáku, takže improvizace, jak jinak. ;)

Válečky z kýty nasolíme, napepříme, posypeme tymiánem, případně směsí provensálského koření. Opečeme zprudka na olivovém oleji po všech stranách. Dáme do zapékací mísy, "obsypeme" sušenými rajčaty, přidáme kousek másla a zasypeme sýry, co nám doma v ledničce přebývají. Já jsem dala zbytek Grana Padano a klasický Eidam 30%. Není to nutné, ale oba sýry už nebyly nejčerstvější, tak pořád lepší zapéct na maso, než vyhodit. ;) Mísu zakryjeme a ještě cca 30 minut zapékáme na středím ohni. Mám starý typ sporáku bez udání teploty, takže zase všechno od oka. :)))))

Zapečené maso necháme chvíli odležet a pak krájíme na plátky, jak je libo široké. Případnému hladovci dáme celý váleček. :) Jako přílohu jsem zvolila italské těstoviny ze semoliny.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky