Zelňák

30.10.2017

Prostě takový dobrý slaný koláč :)

Na tuto dobrotu potřebujeme buď hlávkové zelí, anebo kysané. Nám to chutná více z kysaného. Použila jsem 2 pytlíky kysaného zelí, které nechávám na sítu scedit z nálevu. Dále kus nějaké slaniny, anglické, maďarské, nebo i salám, klobásu a podobně. Asi půl hrnku mléka, půl hrnku oleje, hrnek polohrubé mouky, 2-3 vejce, půl balíčku prášku do pečiva, sůl, pepř, mletou papriku, můžeme dát i pálivou a přidala jsem sušený medvědí česnek. Prostě dochutit dle libosti, co nám jak chutná, fantazii se meze nekladou. :) Všechno smícháme dohromady, uzeninu před tím nakrájíme na kostičky. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180° přibližně 45 minut. Záleží jak vysokou vrstvu máme a jak nám peče trouba. Těsto by se mělo trošku "táhnout", mouku dolaďujeme jak se nám těsto jeví. Množství je tady spíše orientační, nicméně není se třeba ničeho bát, není na tom prakticky co zkazit. ;) Papáme teplé i studené, obojí je mňam. :)

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky